Madone 2019

Bij mijn cursussen komen veel, echt heel veel wijnen langs. Sommige vallen zo goed in de smaak dat ze elke cursus weer terugkeren, maar de meeste wijnen heb ik mijn cursisten nog niet eerder laten proeven. En als het een bijzondere wijn is, kan het ook zo maar een blijvertje worden. 

Zo ook met deze wijn. Geschonken bij de cursus Wijnbrevet (SDEN3). Madone 2019 van Domaine Verzier, Saint-Joseph AOC. Uit het noordelijke deel van de Rhône en (dus) van syrah. De druiven komen van oude stokken en daardoor lekker geconcentreerd. 

 

Madone 2019

De druiven komen van oude stokken en daardoor lekker geconcentreerd. 

Na de vergisting heeft de wijn 18 maanden op 500L-vaten liggen rijpen. Dat is een flinke tijd maar omdat het oude vaten zijn (tot 7 jaar) zijn de kenmerkende houtaroma’s nauwelijks in de wijn aanwezig. Wel is de wijn zachter geworden. En toch ook nog fris gebleven. Met een plezierige 13,5% alcohol. De Madone heeft de aroma’s van donker fruit en is kruidig met de voor syrah kenmerkende zwarte peper. En hij is ook nog eens biodynamisch! Voor mij zeker een blijvertje en mijn cursisten waren het gelukkig allemaal met me eens.